Isis van der Wel geboren te Amsterdam, bekend onder haar artiestennaam DJ Isis (tot 2006 100% Isis), is een Nederlandse dj en producer.
Isis is opgegroeid in het Overijsselse Goor. Al op haar zesde kwam ze in aanraking met allerlei muziekinstrumenten en op haar twaalfde kocht ze haar eerste houseplaat.
Helemaal geïnspireerd door de muziek besloot ze op haar zestiende met haar vwo-opleiding te stoppen, omdat ze helemaal voor haar DJ-carrière wilde gaan.

Een jaar later verhuisde zij terug naar Amsterdam. Door de verhuizing terug naar het westen kwam ze precies in de dance-revolutie terecht en vond de aansluiting bij mensen uit de bekende club Roxy, waaronder de “godfather van de Nederlandse DJ-cultuur” Dimitri.

Zij wordt gezien als één van ‘s werelds eerste vrouwelijke pioniers op het gebied van elektronische dansmuziek en als één van ‘s werelds top tien vrouwelijke dj’s in de Tech House. Zo startte ze in 2001 haar eigen artiestenbemiddelingsbureau en evenementenkantoor Magma. En uiteindelijk heeft ze ook een eigen platenlabel opgericht: All Is One Records.

Inmiddels draait DJ Isis overal ter wereld in de dance-scene, met tours in Europa, Centraal Amerika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Drie van haar mix-albums belandden in de nationale top 10. In 1995 stond ze aan de wieg van Chemistry in Amsterdam, waar zij jarenlang haar eigen draaiplek had en aldus haar bijdrage leverde aan de populairste periode van deze clubnight.

Met de vraag; ”Waar heeft Isis als dj overal gedraaid”? Dan zal de vraag met zekerheid sneller beantwoord zijn ‘waar heeft Isis niet gedraaid’?!?!

Isis is voor de 2e keer te bewonderen in de Grotten van Valkenburg op 7 maart a.s, en zij zal wederom de gasten van Exceptionnel een onvergetelijke Tech House set presenteren.
Tickets: http://www.xceptionnel.eu/

Xtra:
Acteur en presentator Sebastiaan Labrie neemt Isis met een familielid mee op een onvergetelijke reis.
Zie de video van de uitzending ‘De Volgende Stap’ op NET5

Bookings DJ ISIS: http://www.i-doubleyou.com
Facebook: https://fb.me/deejayisis

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Myspace
  • email