25 juni 2011 is een dag om met dikke rode letters in je agenda te zetten, want dan organiseren we voor de 3e keer op rij 1001 Harem Nights in de waanzinnige Alhambra op het terein van de Mondo Verde in het Limburgse Landgraaf.
Een feest waar niet alleen het publiek naar uitkijkt, maar ook de dj’s!

We spraken met DJ Renji, die dit jaar als één van de headliners in de Main Area staat!

1. Op 25 juni draai jij voor de 3e opeenvolgende keer tijdens 1001 Harem Nights. Wat staat je bij van de 1e 2 versies?

1001 Harem Nights zijn geweldige feesten, waar veel mensen het hele jaar naar uitkijken.
Vooral de eerste editie staat mij nog heel goed bij. Sterker nog: het is één van mijn meest memorabele sets ooit!
Ik moest afsluiten in de grote Bedoeïnetent buiten, welke tevens diende als rokersruimte. Aanvankelijk zou ik een uur en een kwartier draaien en daarna zou er in die area geen DJ meer zijn. Dit had te maken met mogelijke geluidsoverlast. Tijdens mijn set werd de tent voller en voller, zelfs zó dat er nagenoeg niemand meer bij kon. De sfeer was mega en iedereen ging compleet los! Ik zag dat de tijd verstreek, maar besefte dat ik onmogelijk kon stoppen in deze climax… Ik nam op dat moment de beslissing om door te gaan tot de organisatie zou aangeven dat ik moest stoppen. Dat bleek een goede keuze: Uiteindelijk heb ik nog ruim 3 uur staan knallen en is de set, tot grote teleurstelling van het publiek, op last van de hinderwetvergunning door de organisatie beëindigd. Kortom een gedenkwaardige avond, waarin ik definitief naam heb kunnen maken bij het Exceptionnel-publiek.

(download linkjes naar de complete liveset van DJ Renji vind je hier: 1001 Harem Nights 2009: deel 1, deel 2, deel 3 downloaden door ‘rechtermuisklik + doel opslaan als..’)

2. Het thema van dit jaar is “Fire”. Jij staat bekend als een dj die het publiek in vuur en vlam kan zetten. Wat kan men deze keer verwachten van jou?

Deze editie sta ik als headliner op mainstage in de Alhambra. Dat is voor mij de eerste keer, dus wil ik flink uitpakken. Verwacht van mij dus een uitgebalanceerde set, met veel eigen edits, bootlegs en big-room knallers. Uiteraard zal mijn hele set doorspekt zijn van een flinke dosis Orientaalse klanken, maar wel zoals altijd onmiskenbaar de Renji-sound.

3. Je bent inmiddels een aantal jaar succesvol bezig als dj en je geeft veel passie door aan je fans. Kun je nog je 1e gig herinneren als dj?

Om heel eerlijk te zijn weet ik dat niet precies meer; Dat is al zo lang geleden. Ik draaide vroeger al op klasse- en schoolfeesten, gewoon top40 hits op singletjes. Toen ik wat ouder werd ging mijn interesse over in house en ging ik in het weekend draaien bij het jongerencentrum in mijn oude buurt. Ik was toen een pas een jaar of 14. Mijn eerste ‘echte’ boeking als house(lees: gabber)DJ was op een Luilakfeest in Haarlem. Dat beschouw ik dan maar als de kick-off van mijn DJ carrière.

4. Veel dj’s beginnen op een bepaald punt ook te produceren. Je hebt net een nieuwe track gemaakt met Mr Crazyland Mike S. Hoe heet de track en hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Mike en ik zijn, behalve collega’s, ook goede vrienden geworden. Hij heeft mij begin 2009 op Crazyland de kans gegeven om mij te bewijzen als progressive DJ op een groot podium. Die kans heb ik gegrepen en nu, ruim 2 jaar later, ben ik weer helemaal terug! Ik wilde daarom graag eens een plaat samen met Mike uitbrengen en die is er nu. Met Colors wilden we de Crazyland- en de Renji-sound laten samensmelten en dat is, wat mij betreft, goed gelukt. Het is een echte progressive-bom geworden met een herkenbare Crazyland drive en een wat dieper progressive randje, wat men weer van mij gewend is. Vooral op de break krijgen we al veel mooie reacties…

5. Tot slot: Heb je nog een boodschap voor de liefhebbers die 25 juni naar de prachtige Alhambra komen?

Kom vroeg, want de feesten van Exceptionnel zijn altijd vanaf aanvang al lekker druk. Bovendien hoef je zo niets te missen van al het spektakel wat 1001 Harem Nights ook dit jaar weer te bieden heeft! Ik zie je graag daar….

*******************

Hou deze site in de gaten, want er volgen binnenkort meer interviews met de aanwezige dj’s. Waaronder DJ Santito, die dit jaar de 1001 Harem Nights Anthem gaat maken!

Koop hier je tickets voor 1001 Harem Nights!

Bekijk HIER het filmpje van de 2010 versie!
Of bekijk HIER het filmpje van 1001 Harem Nights 2009

Foto’s bekijken doe je HIER en HIER

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Myspace
  • email